1998-2002

 

Als afsluiting van 1997 gaan de dames nog een keer bloemschikken.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 1998 kunnen we kennis maken met de nieuwe leden van de Frans Halsstraat (Palmbergse kant)

 
 

Tijdens de afsluitende "picknick" van de voorjaars fietspuzzeltocht van 1998 in het buurthuis, wordt Johan te Slaa in het zonnetje gezet. Hij is dan 12 1/2 jaar penningmeester van onze buurtvereniging en heeft in die tijd nooit een tekort gehad.

Later in deze periode wordt deze voorjaars activiteit verhuisd naar het najaar. 

 

Voor de grote groep kinderen wordt in deze periode apart of tijdens de algemene activiteiten ook veel georganiseerd.

 

Bezoek aan speeltuin Schöneveld.

Spelletjes en ballon figuren door Margreet tijdens de BBQ.

Op Koekendaal dieren kijken en lekker spelen in de speeltuin. Afsluiting met een pannenkoekfestijn in het buurthuis.

Sint komt ieder jaar op bezoek vergezeld van een
of meerdere Pieten.

Met cadeautjes voor de kleintjes als hoogtepunt.

 

Willie Lieverdink en Cilia Beudel die tot dan toe de redactie van de buurtkrant hebben verzorgd, nemen het initiatief om deze in een nieuw jasje te steken.

 

De redactie wordt aangevuld met Theo Bömer en Gerbert Abbink en samen met Willie en Cilia komen ze tot een "Stalproat" nieuwe stijl. Later in deze periode zelfs in kleur.

Na een wegens succes herhaalde huifkartocht worden we als afsluiting door Klaas en Fie Eier verrast met een boerenkool- en stimstam (andijvie) stamppot en dat bij bij 28 graden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze periode natuurlijk ook het einde van de 20e eeuw. Hieronder een overpeinzing van Theo Bömer in de “Stalpraot”van december 1999:

Als ik zo met deze teksten bezig ben dan realiseer ik mij opeens wat er deze eeuw, die bijna teneinde is, toch veel is gebeurd.

 Aan het begin van 1900 schreven we nog met een griffel op een lei en verplaatsten ons met paard en wagen. Reizen deed je alleen als het nodig was en dan meestal alleen in eigen land. Vakantie was iets wat nog uitgevonden moest worden en uitgaan een bezoekje aan de kermis of de kroeg.

 Nu aan het eind van 1999 doen we aan tekstverwerking met de computer en verplaatsen we ons met de auto. Reizen doen we met een vliegtuig en over de hele wereld, er waren zelfs al mensen op de maan. Vakantie en uitgaan zijn als een deel van het normale leven bijna niet meer weg te denken.

Terwijl ik dit schrijf komt er als bewijs een e-mail (electronische brief) van Bas uit Australië op mijn computer binnen.

Ook de 21e eeuw wordt vast een prachtige eeuw, laten we ervan genieten ieder in zijn eigen tempo.

 

In 2000 krijgt "De Ploeg" een nieuwe bezetting en wordt "Ellens Eethuis". Naast "Het Witte Paard" blijft ook deze locatie beschikbaar voor onze jaarlijkse feestavond.

Klootschieten raakt uit de gratie!

Dit wordt enigszins gecompenseerd door Jeu de boules voorafgaand aan de jaarlijkse BBQ.

 

De jaarlijkse feestavonden worden opgevrolijkt met speciale attracties zoals Harm van den Kniepert en de Marottenband.

Als het laatste niet bij iedereen aanslaat richt Gerbert ter plaatse en met succes een Paerdestalkoor op.

Het 20e jubileumjaar wordt afgesloten met een LALUVROEDI (late lunch vroeg diner) en een spetterende feestavond in Western stijl.

   

De DJ heeft het niet goed begrepen!

 Gerbert Abbink kijkt terug op 20 jaar buurtvereniging in "De Stalproat" van november 2002.

 

Top