2013-2017  Een begin met vraagtekens en een uitbundig einde

Jaaroverleg/Nieuwjaarsreceptie

Het Jaaroverleg/Nieuwjaarsreceptie mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Naast "bi-jbabbelen" en "naopraoten" ook een mooie gelegenheid om te "aoverleggen".

Enquête “Hoe verder met de buurtvereniging”

Tijdens Jaaroverleg/Nieuwjaarsreceptie 2013 worden de uitkomsten van de enquête “Hoe verder met de buurtvereniging” besproken.
Iedereen vindt dat de buurtvereniging moet blijven bestaan met de BBQ als eerste voorkeur en met Jaaroverleg/Nieuwjaarsreceptie en Fietstocht als goede tweede. De Feestavond (in de huidige vorm) heeft minder aanhangers. Na het voorleggen van 2 begrotingen, 1 zonder Feestavond met een gereduceerde contributie en 1 met een (aangepaste) Feestavond en handhaven van de geldende contributie, wordt besloten om ook een (aangepaste) Feestavond te handhaven.

Aansturing en ondersteuning

Met ingang van 2013 heeft  Gerbert Abbink afscheid genomen en is weggevallen uit de Stuurgroep. Frans van Haren wil wel aansturen maar niet alleen. Aangezien er (nog) geen vervanging vanuit de jonge garde komt besluit Theo Bömer voorlopig samen met Frans de kar te blijven trekken.

Sandra Luimes verlaat de werkgroep BBQ, Henriët ten Arve en Moniek Bömer melden zich aan.

Door omstandigheden heeft Ria Bömer tijdens de kascontrole de functie “Kasbewaker” van Dita Sijbrant overgenomen. Dit wordt door de leden akkoord bevonden.

Help!

Frans van Haren moet vanwege persoonlijke omstandigheden met ingang van 2015 de stuurgroep functie neerleggen. We zoeken aanvulling en verjonging voor de stuurgroep.

Alternatieve locatie Buurt BBQ

In verband met dreigend mindere weersomstandigheden wordt de BBQ van 2014 op een alternatieve locatie bij Wilfred en Henriët ten Arve in de tuin en garage gehouden. Supergezellig en met gaskachels redelijk warm.

Deze alternatieve locatie voor de BBQ bij Wilfred en Henriët is zo goed bevallen dat het de vaste locatie wordt.
De muntenverkoop voor drank wordt vervangen door een vast bedrag waarvoor eenieder zelf zijn of haar drankje uit de (koel)kast kan halen.

In 2017 gaan Wilfred en Henriët verhuizen, maar gelukkig zijn de nieuwe bewoners Gerben en Diana de Vries ook van "noaberschap" en tradities en mogen we toch op deze locatie blijven.

De BBQ is en blijft een super gezellige activiteit met veel belangstelling. Een verloting voor jong en oud is inmiddels een vast onderdeel met veel hilariteit, met als voorbeeld eeuwige vrijgezel Evert Jan die het boek "54 tinten grijs" in de wacht sleept.

BBQ en Kinderpret

Vooruitlopend op de BBQ van 2014 worden de “Kleintjes extra verwend met een bezoek aan kinderboerderij Feltsigt te Bekveld bij Hengelo. Hier hebben ze naar hartenlust kunnen spelen en natuurlijk ook kennis kunnen maken met de dieren.

Voorafgaand aan de BBQ van 2015 bezoeken de kinderen speeltuin Schöneveld in Doetinchem.

In 2016 en 2017 kinderpret op de BBQ locatie met een groot springkussen. 

Wisselende belangstelling Fietsactiviteit!?

De wegens het mindere weer afgelaste fietstocht van 2013 wordt in 2014 alsnog gehouden met ditmaal mooi weer en een gezellige afsluiting bij Susebeek met een drankje, hapje en patat buffet. De kinderen konden zich hier vermaken in de speeltuin.

In 2015; De Fietsactiviteit gaat vanwege te weinig belangstelling niet door

In 2016; De Fiets activiteit is dit jaar extra geslaagd voor de “kleintjes” die onderweg heel gemotiveerd uitkeken naar de door organisator Theo verstopte Pokemon kaartjes. Ook mochten ze op de eindlocatie bij de Ezelstal voer kopen om de kippen, konijnen en hamsters te voeren. Op het terras werden de tafels aan elkaar geschoven om zo met de hele groep in het toch nog verschenen zonnetje te genieten van een patatje, kroket, frikandel en een drankje.

In 2017; De Fietsactiviteit gaat wederom vanwege te weinig belangstelling niet door! Is dit een teken?

Feestactiviteit of gezellig samenzijn?

De feestactiviteit wordt in toenemende mate meer een gezellig samenzijn, waarbij de DJ steeds meer moeite heeft om de beentjes van de vloer te krijgen.

Een "Vout Veest"

In een poging om dit beeld te doorbreken regelt Theo een "vriendenprijsje" voor de buurt en konden we het jaar 2014 afsluiten met  een "Foute Party" onder leiding van de DJ’s Rob en Jeffrey. Zoals aanbevolen verschenen de buren ook echt in "Foute" kleding.

Na feestavonden met gezellig samenzijn en een DJ "op de achtergrond" in 2015 en 2016 sluiten we af met een

Uitbundig Lustrum Feest

Lustrum jaar 2017, eind november bestaan we alweer 35 jaar. Dit moest natuurlijk uitbundig gevierd worden met een Oktoberfest/Apres ski Feestavond.

In een passende outfit namen onze leden graag deel aan Spieker-slaon, boomzagen, midwinterhoorn blaozen en domme vraogen voor de slimmeriken.

 

De feestvreugde werd onderbroken met een door Ellen geweldig verzorgd buffet in Oostenrijkse stijl.

Een prachtige afsluiting van het 7e Lustrum.

Maak jouw eigen website met JouwWeb