2003-2007

Een periode van veranderingen afgesloten met het 25 jarig jubileum

Bestuurswisselingen

In 2003 verlaten  Gerdien Kleistra (voorzitter) en Johan Walgemoet het bestuur.

Nicolien Sueters komt erbij en Freek Jolink wordt waarnemend voorzitter.

 

 

In 2006 treden Freek Jolink en Johan te Slaa (penningmeester) af. Ze worden opgevolgd door Annemieke Oosterink als voorzitter en Cilia Beudel als penningmeester

 

Midgetgolf maakt plaats voor Klootschieten 

De belangstelling voor de voorjaars activiteit midgetgolf loopt fors terug, daarom een poging om het te vervangen door de activiteit Klootschieten.

Fietstocht van mei naar september

 Het lijkt er op dat het voorjaar al druk bezet is met andere activiteiten, zodat ervoor gekozen is om de fiets activiteit te verhuizen naar de maand september tussen BBQ en Feest activiteit.

 

Omdat de eerste septembertocht dreigde te verregenen werd, ondanks een stel "diehards", besloten om wat later per auto rechtstreeks naar de eindlocatie bij  oud leden Jos en Elly te rijden.

 

 

Hier kregen we een rondleiding in hun mooie tuin en uitleg over hun "hobby"pottenbakken.

 

Wisseling van BBQ locatie

Door omstandigheden kunnen we niet meer terecht op "Appie's weide" en verhuizen we naar de locatie "Achter de bibliotheek", waar we ons al snel thuis voelen.

"Stalpraot" wordt "Stalpraotje"

Het wordt steeds moeilijker om buurtkrant "Stalpraot" gevuld te krijgen en de belangstelling voor puzzelrubriek, etc. blijkt minimaal, daarom wordt hij vervangen door een nieuwsbrief "Stalpraotje" van 2 pagina,s.

 

Sinterklaas is nog steeds welkom

De groep "gelovige" kinderen is nog groot genoeg  en de overige jonge kinderen vinden het ook mooi om stoer mee te doen. 
Voldoende reden om deze activiteit in leven te houden.

 

 

 

Met een huis grimeuse en een eigen Sint en Piet worden de kosten binnen de perken gehouden. 

25 jaar "De Paerdestal"

Op 4 november 2007 bestaat de buurtvereniging alweer 25 jaar dat moet natuurlijk gevierd worden.

Er wordt een feestcommissie benoemd.

Gerbert Abbink, Theo Bömer, Richard Sueters, Wybren Grooteboer en Frans van Haren gaan aan de slag om er iets moois van te maken en leggen middels het "Stalpraotje" het volgende plan voor.

Receptie en Feestavond worden een groot succes hieronder een verhaal hoe de feestcommissie dat beleefd heeft.

25 Jaor buurtvereniging “De Peardestal” (Verhaal van een Feestcommissie)      

Zo’n driekwart jaor eleden bunt in overleg met ’t bestuur ’n stel keals bi-j mekare ezocht die ’t jubileumfeest zollen kunnen organiseren. Theo en Gerbert hadden de meeste ervaring um dat zi-j al heel wat feesjes en fietstochten hadden op-ezet. Theo as de keal den alles prima op papier kan zetten en zeer bedreven is met de computer ,Gerbert as de bedenker van bi-jzundere activiteiten en veur ’t ankleden van de zaal. Richard werd weer evraogd um dat hi-j vief jaor eleden ok bi-j ’t twintig jaorige feest betrokken was en as directeur van ’n Meubelzaak ’t anzien van de commissie zol laoten stijgen. Toen mosten der nog twee ezocht worden, want veur de taakverdeling was het better um met vief man dit an te pakken. Er is toen naor de leden e-kekken die der op ’t lest bi-j bunt ekommen. Frans lek ’n goeie keal met ervaring in leiding geven en hi-j hef ok nog ’n aardige vrouw en ’n groot huus.(altied makkeluk). De volgende waor ’t oog opviel, was Wiebren.Iemand die in Harreveld kan werken mot in ’n commissie ok goed uut de fuute kunnen. Disse muziekant hef goeie ideeën en kan zörgen veur de neudige afwisseling. Alle vief hebt toe-ezegd um de opdracht an te nemmen. Wi-j bunt um de drie weken bi-j mekare ewest, elke kere in ’n ander huus. Wi-j begonnen met koffie en nammen de zaken deur die wazzen uut edacht, maor bi-j ’n biertje of wien kwammen de bettere plannen op taofel. Wi-j hebt heel wat af-elachen as der weer ’n wild plan werd bedacht. De laatste wekken bunt wi-j wekkeluks bi-j mekare ewest um alles perfect te laoten verlopen.

Theo en Ria hadden ondertussen alle foto’s en films veur de buurt DVD in de computer ebracht wat ’n enorme klus is ewest. De laatste wekken bunt Theo en Gerbert de moeilukste fase in egaon, ’t weg laoten van te volle materiaal um tot ’n redeluke lengte van de DVD te kommen. Muziek der bi-j zuuken enz.enz. Tussendeur nog aoverleg epleegt met ’t bestuur um te horen of ze ’t met de plannen eens wazzen. De commissie kreeg opdracht um deur te gaon met ’t organiseren.
De begroting is sluitend emaakt en now maor afwachten of de leden zich massaal zollen anmelden. De commissieleden hebt ok de middenstanders bezocht um priezen beschikbaor te stellen. Dat is ’n enorm succes eworden.

De feestdag zelf hebt wi-j in ’roes beleaft. Reuskes in de beumkes hangen ( Hetty hef ze emaakt uut servetten), daornao de feestzaal an ekleed en de verlotting e-regeld.

Toen de goeie kleren an en naar ”Ellens Eethuus.” ’n Goed bezochte receptie, prima ingekorte vertoning van de DVD en ’n smaakvol Buffet en ok opvang veur de blagen, zodat de olders rustig konnen genieten.

’t Aovend feest begon um acht uur met orkest ” Kend’Ons” en rond half negen werd de aovond e-opend met ’t buurtlied. Twee prachtige verlottingen hef der veur ezörgd dat de kas ok veur ’t kommende jaor weer redeluk is evuld.
Ruum nao half ene slot de muziek de aovond af met, ’t is de hoogste tied. Daornao bunt de meesten, nao de koffie en ’n breudjen naor huus egaone. Enkelen hebt in ’t cafe (op eigen kosten!) nog deur efeest.

Zondag margen de zaal weer ontruumd en nao epraot bi-j Theo alwaor wi-j met ’n stel de DVD in de lange versie nog weer hebt bekekken. Samen met ’t bestuur kunt wi-j terugge kieken op ’n geslaagde feestdag.
Now nog de DVD van de laatste foto’s veurzien en afleveren an de luu die ’t besteld hebt. ’t Bestuur en de Commissie bedankt owluu veur de gezellige dag.

Goedgaon,
Gait De Strieker.