2018-2022

Een periode getekend door corona en veel veranderingen afgesloten met het 40 jarig jubileum

 

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Op 25 mei 2018 is de AVG in werking getreden, een wetgeving met strengere regels als het gaat om uw privacy-rechten. De AVG geldt in de hele EU en legt ook verplichtingen op aan organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook aan onze Vereniging. In het kader daarvan hebben we een Privacy Statement opgesteld dat elders op deze website onder Privacy is te lezen 

Wissel locatie voor de buurt BBQ?

Door omstandigheden is de locatie bij Gerben en Diana in 2018 niet beschikbaar. Op zoek naar een alternatieve locatie hebben Chris en Dita spontaan aangeboden om het bij hun op Palmberg 13 te organiseren.

 

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2019 werd de “grote” tuin van Jeroen en Chantal al genoemd als een mogelijke locatie voor de buurt BBQ. Met hun beiden voor het eerst actief in de werkgroep  een goede gelegenheid om de daad bij het woord te voegen. 

Na de tuin van Gerben en Diana en de tuin van Chris en Dita (uit nood geboren), weer een mooie locatie in eigen buurt. Met wellicht nog meer mogelijkheden in de buurt kan het een idee zijn om de locatie jaarlijks te wisselen.

Fietsactiviteit wel/niet

Met een aantal nieuwe fietsers in de buurt is de belangstelling toegenomen en kan de Fietsactiviteit 2018 doorgaan. Ook nu was er natuurlijk weer de nodige hilariteit door de in de beleving van sommigen, wel wat erg cryptische en hoewel niet zo bedoeld toch dubbelzinnig uit te leggen vragen en opdrachten. De “kleintjes” waren onderweg druk met het zoeken van smiley’s met letters die uiteindelijk de zin “Fietsen is gezond” vormden. Als eindpunt mochten we gebruik maken van het terras van camping “Pluimerskamp”, waar bij een lekker zonnetje onder het genot van een zelf gesmeerd broodje nog even gezellig werd nagepraat.

 

De Fietsactiviteit 2019 hebben we helaas vanwege een te geringe belangstelling moeten annuleren. Toch lijkt het, gezien de teleurgestelde reacties achteraf en de aanwas van families met kinderen, de moeite waard om voor 2020 nog eens een poging te wagen.

 

Alternatieve invulling Feestactiviteit:

Op zoek naar de “gewenste” invulling wordt in 2018 gekozen voor een gezellig samenzijn met een eigen muziekje op de achtergrond.

Om een eindeloze stilzit te voorkomen wordt onder het motto “gezellig, spannend en hilarisch” de avond verder ingevuld met een PUBQUIZ.

De in de pauzes vertoonde DVD “25 jaar buurtvereniging De Paerdestal” , zorgde voor  hilariteit bij het herkennen van de toen nog erg jonge buurtleden.

 

Deze invulling wordt in 2019 ook gebruikt.
Ellen's is helaas door familieomstandigheden als locatie weggevallen.
In een bruin café sfeertje werd het in de Brasserie van Het Witte Paard een gezellig samenzijn. Na de koffie en het eerste uitgeserveerde drankje kon iedereen zijn eigen natje aan de bar gaan halen. 

Samen met een kort enveloppenspel tussendoor zorgde dit ervoor dat de loop er prima inkwam en zo ook de "tafelplakkers" in beweging kwamen

Ondanks deze min of meer geslaagde pogingen staat deze activiteit in toenemende mate ter discussie en behoeft zeker aandacht van de (nieuwe) stuurgroep.

 

Opvolging voor stuurgroep en werkgroep BBQ

Theo (stuurgroep), Tino en Wilco (BBQ) hebben met ingang van 2019 hun activiteit 10 jaar met plezier ingevuld maar vinden het  nu echt tijd voor opvolging. Als de opvolgers al eerder meedoen in de uitvoering van de betreffende activiteit kan de overdracht soepel verlopen. Een frisse “Jonge” wind met eventueel nieuwe ideeën kan helpen om de buurtvereniging en daarmee sociaal contact in leven te houden!

Naar aanleiding hiervan hebben Jeroen en Chantal Muller zich spontaan aangemeld voor de werkgroep BBQ.

Vervolg

Niet lang hierna geven Jeroen en Chantal na een oriënterend gesprek aan dat Jeroen met ingang van het buurtjaar 2020, met Chantal als achtervanger, de kar wil gaan trekken. 

Wel ontstaat hierdoor de behoefte aan een aanvullend vast lid voor de werkgroep BBQ en blijft de vacature voor een 2e stuurgroep lid.

 

BBQ 2019 op nieuwe locatie 

De weergoden waren ons zo goed gezind dat werd besloten om vooruitlopend op de avond BBQ een groepje kleinere kinderen onder begeleiding van een aantal ouders te laten genieten van waterpret in zwembad Hengelo.

Terug op locatie in de prachtige tuin bij Jeroen en Chantal ging de pret door want daar hadden de “oude” en “nieuwe” werkgroep in eendrachtige samenwerking voor een feestelijke aankleding inclusief een klein zwembadje gezorgd, zodat jong en oud zich prima konden vermaken.

Naast het bedankje voor het beschikbaar stellen van de locatie en het werk van de “oude” en “nieuwe” werkgroep, werden Tino en Wilco nog even extra in het zonnetje gezet voor 10 jaar inzet in de werkgroep BBQ.

De BBQ zelf verliep door een rijkelijk gevulde tafel en een goed gevulde koelkast en zeker niet in de laatste plaats door goed gezelschap in een gezellige en ontspannen sfeer.

 

De verloting leverde ook nu weer de nodige hilariteit op door een kleuren probleem bij Kees en het feit dat Chantal haar lootjes in de bak met te trekken lootjes had gedeponeerd en ze dus niet kon weten of ze in de prijzen was gevallen. Alle prijzen ook de kleinere werden met veel gejuich en plezier in ontvangst genomen.

 

Jaaroverleg/Nieuwjaarsinstuif 2020 en overdracht stuurgroep

Door het wegvallen van Ellens's is op een gezellig aangeklede (tijdelijke) locatie bij Jeroen en Chantal de gelegenheid gecreëerd om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje een voorspoedig 2020 toewensen.

Het aanbod van Jeroen om als vervanger van Theo de kar te gaan trekken, wordt door de aanwezige leden unaniem aangenomen. 

Alvorens het “Paerdestal” stokje officieel aan Jeroen over te dragen heeft Theo  alle werkgroep leden van de afgelopen jaren en Ria als penningmeester bedankt voor de fijne samenwerking waarmee ze de buurtvereniging, vanaf 2009 met de nieuwe opzet, in het leven hebben weten te houden.
In de hoop om in 2022 samen het 40-jarig bestaan te kunnen vieren wenst hij Jeroen veel succes bij het overeind houden van het sociale contact in de buurt.

Met een nieuwe wens “völle geluk in ’n tuk”, neemt Jeroen het woord met een terugblik op 37 jaar buurtvereniging en de activiteiten van Theo daarbij in het bijzonder. Na alle lof en dank wordt Theo benoemd in de hoogst mogelijke functie binnen de buurtvereniging Meester oliebollenbakker!

Met vers gebakken oliebollen heeft hij daarna bewezen dat hij deze titel zeker waard is. Overigens vonden de warme wafels van Chantal ook gretig aftrek.

Jeroen zoekt nog wel een 2e stuurgroep lid om mee te kunnen sparren. Wie o wie?
Voor de werkgroep BBQ hebben Annemieke Oosterink en Sandra Luimes zich gemeld om Chantal te helpen met organiseren! Wel zou aanvulling vanuit “het sterke geslacht” welkom zijn!

Er is facebook groep aangemaakt, hiervoor worden de leden uitgenodigd. Hierop zullen we o.a. foto’s zetten, maar hier kunnen de leden zelf ook dingen op plaatsen.
Alles in een besloten groep zodat het niet openbaar is. Uiteraard kun je zelf kiezen of je de uitnodiging accepteert. Mocht je (nog) geen facebook hebben, geen probleem want de bestaande informatie via e-mail, "stalpraotje" en website blijft zoals gewend bestaan.

Enquête

Een nieuwe bezetting van de stuurgroep is een goed moment om eens te inventariseren wat de wensen met betrekking tot de activiteiten in de buurt zijn.

Wisselactiviteit

Uit de enquête kwam naar voren dat er gemengde belangstelling is voor de feestavond activiteit. Ook op de behoefte naar een activiteit in november werd gemengd gereageerd. Daarentegen werden er wel meerdere leuke voorstellen voor andere activiteiten gedaan. Daarom het voorstel om in plaats van de feestavond in November een wissel-activiteit in het leven te roepen. Dit is een jaarlijks wisselende activiteit op mogelijk ook een wisselend moment in het jaar. Voorbeelden die genoemd zijn in de enquête zijn paasbrunch, bowlen, uit eten, schaatsen, bingo, etc. 

Fietsactiviteit

Het leuke van de enquête is dat er toch ook veel huishoudens enthousiast waren over de altijd verrassende fietstocht. Deze zal dan ook zeker blijven doorgaan. Het voorstel is om de fietstocht dit jaar verder uit te breiden. Niet qua fietsafstand, maar om na afloop van de fietstocht de activiteit verder aan te vullen door bijvoorbeeld wat gezelligs te gaan doen, drinken/eten/borrelen.
Juist voor de mensen die niet mee willen/kunnen fietsen is er dan toch nog de mogelijkheid om aan te schuiven voor een gezellig onderonsje. Dit is dan ook gelijk de eerste officiële wissel activiteit.

Jaaroverleg/Nieuwjaarsinstuif

Ook voor de nieuwjaarsborrel is de belangstelling weer erg hoog. Daarom houden we deze activiteit ook zeker in het leven.

 

2020/2021 we moeten rekening houden met Corona

Ondanks de beperkende maatregelen in verband met het corona virus proberen we de activiteiten zoveel mogelijk door te laten gaan.

2020 BBQ Corona proof
Zoals toegezegd had de werkgroep BBQ alles in het werk gesteld om de
jaarlijkse BBQ corona proof door te kunnen laten gaan.
Ruim geplaatste zitgroepjes, desinfectie waar nodig, een vast BBQ team Theo en Gijs en de jonge dames Ellen en Isa die zorgden dat het drankjes en
hapjes aan de tafels werden bezorgd.

Fiets/Wissel activiteit 

Dit jaar houden we de eerste wissel activiteit aansluitend aan de fietstocht.
Mede in verband met corona is er gekozen voor een gezamenlijke lunch bij
Jaimy’s restaurant waar we voldoende afstand kunnen houden

2021 toch nog Corona

“De Nieuwjaarsinstuif“ hebben we helaas vanwege corona beperkingen moeten
annuleren. 

Na een eerste half jaar zonder veel mogelijkheden hebben we uiteindelijk toch wel de jaarlijkse BBQ kunnen organiseren.

Ook de Fiets/Wissel activiteit werd na alle beperkingen goed bezocht.

De deelnemers hebben kunnen genieten van onze prachtige omgeving met een rit langs bos en volop bloeiende heidevelden. Halverwege was er natuurlijk weer een mooi pauze plekje, waar Ria iedereen van een drankje en versnapering heeft voorzien.

De afsluiting met een hapje en een drankje bij Jaimy’s was goed verzorgd en super gezellig. Hierbij werden er ook nog Fietsdiploma’s uitgereikt aan Jill en Sam die de rit van 15 km voor het eerst zelf hadden gefietst.

2022 Jubileumjaar met toch nog wat corona roet in het eten

De nieuwjaarsreceptie kan daarom niet doorgaan, MAAR het tij lijkt gekeerd!

Nu de corona maatregelen bijna allemaal van de baan zijn lijkt het erop dat de buurt activiteiten weer volop plaats kunnen vinden, dus 't geet gewoon weer deur...!!!

Te beginnen met 3 nieuw leden voor de stuurgroep:
- Wim Jansen
- Bert-Jan van der Veen
- Bernita de Roosz
Ze bruisen van de ideeën! Er is al direct een eerste nieuw initiatief.

KLEEDJES MARKT de Paerdestal

De buurtvereniging gaat haar eigen kleedjesmarkt organiseren!
Wil je zelf of de kinderen spullen/speelgoed verkopen? Meld je dan zo snel mogelijk aan . De opbrengst van de spullen is voor jezelf, maar het mag ook geschonken worden aan de buurtvereniging!

Daarnaast is er een 'Buurt kroam'. Wil je zelf liever niet verkopen, maar lijkt het je leuk wat te eten te maken en dit te laten verkopen, dan is dit ook mogelijk. Dit is niet voor spulletjes, maar echt om iets lekkers te verkopen. Deze opbrengst is dan ook een extraatje voor de pot van de buurtvereniging.

Onder het genot van een hapje en een drankje weer een praatje met elkaar kunnen maken!

 

Spetterende Jubileum BBQ met als thema Hawaii

Onder bijpassende tropische tempraturen werd een vol programma afgewerkt met dans op muziek van DJ Jeroen en geleid door Wybren, een spectaculair spelcircuit met Quiz, als verrassing voor Jong en oud een Goochelaar, de BBQ voor Klein en Groot en als sluitstuk een super verloting met een rad van Fortuin. Kortom een super leuke dag om aan terug te denken.

Wat zo leuk is aan de buurtvereniging, is dat we door de activiteiten toch net
even wat dichter bij elkaar komen. Gezellig een praatje maken bij de BBQ,
samen strijden om de laatste punten bij dat ene spel of samen lachen om die
ene grap van de goochelaar. Een goede buur is erg belangrijk en mede door
de buurtvereniging proberen we het contact met elkaar zo “gemoedelijk”
mogelijk te houden. Dat lukt aardig en daar kunnen we als buurt trots op zijn!

 

Veranderingen!

1) Aantal Activiteiten We merken dat iedereen vol zit met allerlei bezigheden. Dat maakt het lastig om aanwezig te zijn op alle activiteiten. Verder merken we dat niet iedereen even blij wordt van alle soorten activiteiten die er georganiseerd worden. Daarom hebben we besloten om het aantal basis activiteiten terug te schroeven naar 2 activiteiten per jaar. De nieuwjaarsreceptie en de buurt BBQ

2) Pop-up activiteit Daarnaast is er ruimte voor zogenaamde POP-up activiteiten. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld in dit kader een kleedjesmarkt georganiseerd in combinatie met een uitgestelde nieuwjaarsbijeenkomst. Een soort POP-up activiteit dus. 

3) Contributie Om de drempel te verlagen om lid te worden van de buurtvereniging gaat de contributie omlaag van € 30,- naar. € 10,- per volwassene per jaar.
Dit is jaarlijks wat er nodig is voor de vaste kosten van de buurtvereniging.
Voor BBQ en POP-up activiteiten zal om ze kostendekkend te maken een betaalverzoek (Tikkie) worden gestuurd. 
Iedereen kan dan zelf beslissen of men mee doet, betaling bevestigd de deelname.

Op naar een nieuw lustrum!

Maak jouw eigen website met JouwWeb